Tindakan Tegas Jika Guna Logo Rasmi CIDB Tanpa Kebenaran

Sumber Gambar: Tru-Builder

KUALA LUMPUR 21 Feb. — Tindakan tegas akan diambil terhadap mana-mana pihak yang menggunakan logo Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan (CIDB) tanpa kebenaran untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka.

Ketua Eksekutif CIDB, Datuk Ahmad Asri Abdul Hamid berkata, penggunaan logo CIDB tanpa kebenaran itu mengelirukan orang awam dengan memberi gambaran seolah-olah syarikat terbabit menjalankan perniagaan bagi pihak CIDB.

“Hanya anak syarikat CIDB sahaja yang dibenarkan menggunakan logo CIDB. Organisasi lain yang ingin menggunakan logo CIDB perlu memohon kebenaran melalui surat atau e-mel yang disalurkan kepada Unit Komunikasi Korporat CIDB,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Beliau turut menasihatkan orang ramai supaya tidak terpedaya dengan ejen-ejen pendaftaran atau syarikat-syarikat pembinaan yang giat menawarkan perkhidmatan mereka di media sosial dengan menggunakan logo CIDB

© Utusan Melayu (M) Bhd
KONGSI KE GOOGLE+

About My Fokus Admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 Komentar :

Post a Comment