Kakitangan Kesihatan Bantah Tindakan PPIM Kumpul Derma Lepaskan "Doktor"


Tindakan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) yang mengumpulkan dana berjumlah RM70,000 bagi melangsaikan denda yang dikenakan terhadap Nur Farahanis Ezatty Adli, 20, seorang graduan kolej vokasional setelah dipenjarakan enam hari kerana gagal membayar denda Jumaat lepas susulan mengaku bersalah menjalankan perniagaan perubatan pergigian tanpa lesen pada 27 September di Mahkamah Sesyen Melaka mengundang pelbagai reaksi dikalangan netizen.

Ada yang menyokong PPIM dan menyifatkan tindakan itu sebagai membela golongan tertindas. Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan pengamal perubatan, mereka secara lantang tampil membantah tindakan badan bukan kerajaan tersebut dan mengaitkan perniagaan yang dijalankan Nur Farahanis Ezatty Adli itu tidak jauh bezanya dengan isu "scam" seperti yang dikaitkan dengan syarikat pembinaan DBI Properties dan Juta Kelulut Global. 

Berikut adalah sebahagian dari luahan mereka;

KONGSI KE GOOGLE+

About My Fokus Admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 Komentar :

Post a Comment